Contact
KYOCERA Document Solutions

Tip 2 : Voldoe aan de AVG-wetgeving.

Vanaf 25 mei 2018 krijgt u als school meer verantwoordelijkheden om de persoonsgegevens van uw leerlingen goed te beschermen. Op die datum wordt namelijk de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van kracht. Onder de AVG moet u vooraf goed nadenken over de (digitale) systemen waarmee u werkt of wilt gaan werken en hoe u die inricht.

Verantwoordingsplicht
Nieuw onder de AVG is ook de verantwoordingsplicht. De verantwoordingsplicht houdt onder meer in dat u aan moet kunnen tonen welke technische en organisatorische maatregelen u heeft genomen om de persoonsgegevens van uw leerlingen te beschermen.

Beveilig uw printers en multifunctionals
Tegenwoordig zijn printers en multifunctionals (MFP’s) intelligente, via een netwerk verbonden, machines, die net zoals een pc een scherm, toetsenbord, harde schijf (die mogelijk gevoelige informatie kan opslaan) en besturingssysteem (OS) bevatten.

Veel onderwijsinstellingen zien de beveiliging van printers echter over het hoofd. Hierdoor kunnen printers worden besmet en uiteindelijk het gehele netwerk in gevaar brengen met mogelijk diefstal van gegevens tot resultaat.

Om de zaak te compliceren bevat de wijzigingen in de AVG-wetgeving potentiële grote financiële en juridische maatregelen bij het niet naleven van deze wetgeving.

Wilt u zo snel mogelijk aan de AVG-voorwaarden voldoen?
Maak dan een afspraak voor een vrijblijvende Security Quick Scan van uw onderwijsinstelling.

 MAAK NU EEN AFSPRAAK  ► Hoe bespaar ik tijd en geld met printers?
► Hoe bespaar ik als duurzame school?

Bescherm de persoonsgegevens van uw leerlingen.

Download de security guide met praktische richtlijnen.

In deze gids staan tips voor het gebruik van de ingebouwde beveiligingsfuncties van multifunctionals.
 
Maak het onbevoegden zo moeilijk mogelijk om via multifunctionals toegang tot de netwerken van uw school te verkrijgen.

U gaat ermee akkoord dat wij u af en toe een mail met nieuwe informatie sturen. U kunt zich te allen tijde uitschrijven. Uw privacy is belangrijk voor ons. Hoe we uw privacy beschermen leest u in onze Cookies Statement en Privacy Agreement .

© KYOCERA Document Solutions Nederland B.V.